home 
Start

LJ50
LJ50

LJ80 Q
LJ80 Q

LJ80 V

SJ410 V
SJ410 V

SJ410 K
SJ413 K

Samurai LWB

Offroader
Offroader

Samurai
Samurai

Bedford
Bedford

Uitgegeven: 
Motor:
Vermogen:
Max. koppel:
Versnellingen:
Brandstoftank:
Afmetingen (mm):
Gewicht:
vanaf 1986
1324cc, 4 cilinder, 4-takt
63pk bij 6000 rpm
100Nm bij 3500 rpm
5
40 L
4010 (L), 1530 (W)
924kg (Soft top)                     


Samurai LWB
Ik speelde al jaren met de gedachte om ook eens een Suzuki aan te schaffen, waarin ook voor mijn vrouw en kinderen plaats was. Een soort Suzuki ‘gezinsauto’. Het is leuk als je gezamenlijk naar een evenement kunt rijden in plaats van in verschillende auto’s. Uiteraard komt qua ruimte daarvoor alleen een LWB in aanmerking!  

Eind 2009 werd via de Suzuki E-Group een complete Samurai LWB aangeboden voor weinig. Dit kwam waarschijnlijk omdat het één grote legpuzzel was. De LWB bestond eigenlijk uit 2 gedemonteerde LWB’s, waarvan één complete carrosserie zo verrot was dat die al was weggegooid. De resterende carrosserie was wel hard, maar gedeeltelijk kromgetrokken aan de zijkanten. Iemand had getracht een nieuwe bodemplaat in te lassen, maar daarbij was te veel hitte vrij gekomen. Ik heb de ‘complete verzameling’ toch maar gekocht hopende dat het met de carrosserie goed zou komen. De losse onderdelen alleen al waren de prijs waard.


Het complete spul werd naar Custom Offroad gebracht waar eigenaar Ard van Meer mijn hoop torpedeerde. Het was niet rendabel om deze  carrosserie te restaureren. Zonde van zo’n zeldzame LWB carrosserie, die nog hard was ook! Gelukkig stond in de buurt nog een SJ413 LWB te koop met een mooie hardtop. De carrosserie van deze LWB was roestig en lang niet zo hard, maar de zijkanten waren in iedere geval recht. Van de twee carrosserieën gaat nu één gaaf exemplaar gemaakt worden. In de komende tijd zullen dus 3 complete LWB’s samengevoegd  worden.
Ik probeer deze auto zoveel mogelijk origineel te laten. Er komen echter wel een paar kleine aanpassingen. De ‘to do list’:

  • Van 2 carrosserieën één maken
  • Alles monteren
  • Omkeuren van grijs naar geel
  • Stoeltjes achterin
  • Interne rolkooi
  • Verhoging middels ‘Calmini Shackle Reversal Kit
  • 1600 8v injectie motor
  • Stuurbekrachtiging
  • 4.16 tussenbak
  • 31” bandenDe basis van het project.


Donor carrosserie.


De LWB- hardtop (laag model).


2e Donor carrosserie.


Deze carrosserie is keihard.

Bovenkant carrosserie.


Onderkant carrosserie.


De zijkant is net een golfplaat.

Nieuwe krachtbron: Vitara 1.6 8v inj.

Vitara stuurbekrachtiging
en kabelboom.Gallery
Gallery

Links
Links


Contact
Contact

Gastenboek
Gastenboek

About Me
About Me